سرخط خبرها

سنت‌ها و فرهنگ‌ها در قاب عکاسی | نگاهی بر هشتمین نمایشگاه سالانه مؤسسه عکاسان خراسان رضوی در مشهد

  • کد خبر: ۳۰۰۵۲۳
  • ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۲
سنت‌ها و فرهنگ‌ها در قاب عکاسی | نگاهی بر هشتمین نمایشگاه سالانه مؤسسه عکاسان خراسان رضوی در مشهد
هشتمین نمایشگاه سالانه مؤسسه عکاسان خراسان رضوی در نگارخانه «آسمان» برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ هشتمین نمایشگاه سالانه مؤسسه عکاسان خراسان رضوی عصر پنجشنبه (۲۴ آبان ۱۴۰۳)، ساعت۱۸ در نگارخانه آسمان افتتاح شد. این نمایشگاه تا ۲۹  آبان ماه ادامه دارد و علاقه مندان می‌توانند از ساعت ۱۸  تا ۲۱،  از آثار آن دیدن کنند. در این نمایشگاه، ۶۷  اثر از هنرمندان مؤسسه عکاسان خراسان رضوی با موضوع «سنت‌ها و فرهنگ ها» وجود دارد  که در آن‌ها، به آداب و رسوم و پوشش افراد در روستا‌های خراسان پرداخته شده است.

کم رنگ شدن تخصص در عکاسی

مهدی زابل عباسی، عکاس مشهدی، درباره برگزاری این نمایشگاه به شهرآرا گفت: این رویداد، نمایشگاه سالانه مؤسسه عکاسان خراسان رضوی است. این نمایشگاه شامل آثار ۶۷ عکاس است. این هنرمندان آثار خود را برای مؤسسه ارسال کرده اند که ۹۸ درصد آن‌ها عضو مؤسسه هستند. 

موضوع این دوره از نمایشگاه نیز «سنت‌ها و فرهنگ ها» است که شامل پوشش و مراسم آیینی بوده است. وی افزود: عکس‌های ارسالی پس از داوری توسط امیرحسین اباذریان، محمد مختارنیا و مهدی اسحاقی قالیباف که دارای لقب جهانی عکاسی هستند، انتخاب و پس از آن برای چاپ و ارائه در نمایشگاه آماده شد.

برنده مدال طلای جشنواره عکس بوسنی ادامه داد: دانشگاه با دانشکده یا مؤسسه متفاوت است و بیشتر افرادی که دغدغه هنر را دارند، فارغ التحصیل مراکز علمی و کاربردی هستند و یک مدرک کاربردی عکاسی دارند که تخصص محسوب نمی‌شود. ما باید برای ارتقای سطح هنر عکاسی در استان، به دنبال افرادی باشیم که از دانشگاه‌های معتبر فارغ التحصیل شده باشند یا در کشور‌های مختلف نمایشگاه برگزار کرده، در جشنواره‌ها حضور داشته و دغدغه هنر را به عنوان یک رشته تخصصی در بخش عکاسی درک کرده باشند.

زابل عباسی با اشاره به اینکه موضوع تخصص، قدری در استان کم رنگ شده است، گفت: متأسفانه با جایگزین شدن دیجیتال به جای آنالوگ، دوربین و عکاسی در دسترس همگان قرار گرفته و توانسته است وجه کاذبی به این هنر بدهد. هوش مصنوعی در عکاسی جایگاه هنری ندارد؛ چون کامپیوتر مغز ارائه نداشته و از یک سری داده‌ها استفاده می‌کند که آن‌ها را از فضاهایی، چون فیس بوک، اینستاگرام یا وب سایت‌ها گرفته است. فوتوگرافی به معنای ترسیم نور است؛ یعنی عکاس با نور سر وکار دارد، درصورتی که هوش مصنوعی دارای چنین چیزی نیست.

جوان گرایی، سیاست مؤسسه عکاسان خراسان رضوی

امیرحسین اباذریان، دارنده لقب جهانی عکاسی در ایران است که داوری این نمایشگاه را برعهده دارد. وی زیبایی شناسی، تکنیک‌ها و موضوعیت عکس‌ها را از موارد مورد بررسی در داوری دانست و گفت: سیاست در برگزاری نمایشگاه، بیشتر بر جوان گرایی بوده است. اکنون بیشتر افراد به ویژه جوانان، تعریف درستی از عکس خوب ندارند. معیار اصلی ما این است که در سطح جهانی مقایسه شویم، نه کشوری یا استانی تا ببینیم عکس خوب از نظر تمام دنیا چیست. آموختن اصولی علم عکاسی نیز برای داشتن کار‌های بهتر. 
بسیار مهم است.

اباذریان مشهد را قطب عکاسی ایران برشمرد و گفت: این شهر همیشه در این زمینه فعال بوده و از قدیم تا کنون نمایشگاه‌های پربار و قدرتمندی در آن برگزار شده است. متأسفانه با افزایش قیمت دوربین، بسیاری از افراد گرایشی به رشته عکاسی ندارند و به تدریج همه به موبایل گرافی روی می‌آورند؛ اما موبایل‌های امروزی از لحاظ دوربین ارتقای زیادی پیدا کرده اند و شاهد آثار بسیار خوبی در این زمینه هستیم. به طور کلی ابزار اهمیتی ندارد؛ بلکه آن چیزی که مهم به شمار می‌رود، نگاه و دیدگاه شخصی فرد است.

سفره نذری بانوان کرمانج در قاب دوربین

حمیدرضا حبیبی، هنرمند اهل قوچان و از عکاسان حاضر در نمایشگاه، درباره اثر خود توضیح داد: عکس من، از یک روستا در حوالی شهر قوچان گرفته شده است. گروهی از بانوان با لباس کرمانجی سر سفره نذری نشسته اند و پوشش مردمان شمال خراسان اعم از چناران، کلات، شیروان، بجنورد، اسفراین و آشخانه را نشان می‌دهد.

 وی افزود: بیشتر آثار این نمایشگاه مربوط به پوشش کرمانجی است؛ اما یک سری از عکس‌های نمایشگاه هم مربوط به شهرستان خواف است که آسیب‌های آن منطقه را نشان می‌دهد.

عروسی‌های معروف در روستای لائین نیز از دیگر کار‌های موجود در این نمایشگاه است. حبیبی با اشاره به اینکه عکاسی، عشق است، اما هنر پرهزینه‌ای نیز محسوب می‌شود، ادامه داد: امکان آسیب دیدن تجهیزات، از چالش‌های جدی کار ماست. من در زمان کودکی به خرید و چاپ نگاتیو علاقه زیادی داشتم؛ زیرا خلق یک اثر برای من لذت بخش بود. مؤسسه عکاسان خراسان رضوی با برگزاری اردو‌های منظم، باعث شد تا افراد بیشتری به سمت عکاسی سوق پیدا کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->